– VI-appen hjelper oss å sette fokus på parforholdet i en travel hverdag

VI-appen

VI-appen

VI-appen hjelper oss både til å huske på OSS, og til å finne fram til de gode samtalene.

Lise og Olav er et av tusenvis av norske par som bruker VI-appen og investerer noen minutter innimellom med fokus på forholdet. – Med appen kommer vi fort inn i de viktige temaene, sier Lise og Olav.

VI-appen er et gratis og effektivt hverdagsverktøy for par som ønsker å styrke forholdet sitt, utviklet av noen av Norges fremste samlivseksperter. Appen er utviklet med støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedepartementet. Tanken er å gi travle par korte og presise faglige råd, og hjelp til å snakke sammen om viktige ting.

Lise og Olav er et av tusenvis av par som etter lansering av VI-appen i februar 2020 har tatt den i bruk i hverdagen. Vi tok en prat med dem for å høre deres erfaringer.


Hvordan hjelper VI-appen dere i hverdagen? 

– Gjennom gode innspill fra Frode Thuen og Catrin Sagen får man veiledning og råd fra erfarne eksperter – på bare noen minutter. Det at det er eksperter som har jobbet mye med parforhold og utfordringer som har utviklet innholdet gjør at vi har tillit til appen. Appen hjelper oss til å få pratet om akkurat de temaer som alle parforhold trenger å snakke om regelmessig. Det er utrolig effektivt.

– Samtidig er appen engasjerende og morsom. Sist vi satt i sofaen og så på oppgavene som vi har gitt oss selv for å få det bedre i parforholdet, lo jeg så jeg grein fordi det ble så tydelig, komisk og «spot on», sier Lise. VI-appen er en super app hvor ingen trenger å føle seg truet, men en åpning for å bli bedre kjent med hverandre. Vi digger den! 


Hvordan bruker dere VI-appen?

– Vi har et lekent forhold til appen og bruker den som en inspirasjon for de gode og meningsfulle samtalene. Det er ofte lett å bli sittende langt nedi sofaen med TV`en på etter en travel dag. Da er det godt med litt drahjelp og VI-appen gir en gylden anledning til den gode samtalen. VI-appen bidrar til at vi får snakket om viktige tema på en leken og enkel måte. Med push-varslene som kommer av og til, får vi påminnelsene vi trenger.


Hvilke råd vil dere evt gi andre par?

– Vi tenker at hverdagsparet er viktigere enn ferieparet – det er tross alt flest hverdager. Det å daglig sette av noen minutter til partneren med full oppmerksomhet og fysisk nærhet, er viktig, sier de to. Å tørre å gi partneren et ærlig svar på hvordan man har det, og å være tilstede i den andres liv. Det er viktig å designe et liv hvor man har tid til å sette seg inn i partnerens liv i følelser og utfordringer, gleder og sorger.

Det er ikke alltid lett i en travel hverdag, men VI-appen hjelper oss både å huske på OSS, og til å finne fram til de gode samtalene.

Lise

En krevende tid

Korona-tiden vi er inne i nå, gjør at mange par har det spesielt krevende. – Når vi beveger oss inn i nytt og ukjent terreng, vil det alltid være en fare for å miste fotfestet. Og det er nettopp det som er utfordringen nå – å klare å stå oppreist gjennom denne krisen, slik at vi lykkes i å ta vare på både oss selv og hverandre, sier professor Frode Thuen. Les hele saken her.

80 moduler | Faglig kunnskap | Helt gratis

Last ned appen i dag