VI-appen hjelper oss til å forstå hverandre på en bedre måte!

VI-appen

VI-appen

Cecilia Vik og Christian Ottesen er et av tusenvis par som bruker VI-appen.

Cecilia Vik og Christian Ottesen er et av tusenvis par som bruker VI-appen. Paret sier det er viktig å investere tid i parforholdet, og mener det er viktig å prate sammen om alt.

VI-appen er et gratis verktøy for par som ønsker å styrke forholdet sitt, utviklet av noen av Norges fremste samlivseksperter: Frode Thuen og Catrin Sagen. Appen er utviklet med støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedepartementet. Tanken er å gi travle par korte og presise faglige råd, og hjelp til å snakke sammen om viktige ting. Vi tok en prat med Cecilia og Christian for å høre om deres erfaringer med VI-appen, og om hvordan de bruker den i hverdagen

Appen hjelper oss til å forstå hverandre og oss selv bedre

Cecilia & Christian


– Vi bruker VI-appen jevnlig i hverdagen og det er veldig fint at appen kommer opp med samtaleforslag. Appen gir oss en mulighet til å fokusere på å utvikle parforholdet, og ikke bare på hverdagen og alt det som skjer rundt oss, forteller Cecilia og Christian.

– Appen bidrar til samtaler om de litt ubehagelige temaene som vi kanskje unngår i det daglige. Dette gir gode refleksjoner om parforholdet vårt og oss selv som individer.

Hva opplever dere utfordrende i parforholdet?

Paret er enstemmig om at det mest utfordrende i parforholdet er kommunikasjon; det å forstå den andre og å bli forstått. Kanskje også forventinger, og forventinger som ikke blir innfridd. Det kan gjøre veldig vondt og være ubehagelig å snakke om. Desto viktigere er det å snakke om disse vonde tingene så det ikke skaper en kløft mellom dem, sier de to.

Appen gir muligheten til å prate om de ubehagelige temaene på en trygg og gode måte

Cecilia & Christian

Hvorfor er det viktig å jobbe med parforholdet?

Det er hverdager vi har mest av, og med alt den innebærer er det fort gjort å ta hverandre for gitt og nedprioritere hverandre. Satt litt på spissen er forhold litt som «ferskvare» – Tar vi ikke vare på hverandre i dag, så er det ikke sikkert at vi ønsker å være sammen i morgen. For å bevare den gode relasjonen er det viktig å jobbe med parforholdet. Dette gjør vi ved å jevnlig sette av tid til å prate sammen, forteller Cecilia og Christian.

– Gjennom å bruke VI-appen har vi allerede nå fått opparbeidet oss rutiner for hvordan vi kan jobbe med forholdet dersom det måtte være noe.

Prioriter parforholdet i hverdagen er paret sitt klare råd

Paret ble foreldre for noen måneder tilbake og opplever at hverdagen har endret seg. Det krever nye justeringer og samtaler om nye temaer. For de to er nøkkelen å jevnlig snakke sammen om de vanskelige tingene.

– For å bevare den gode og nære relasjonen er det viktig å jevnlig sette av tid til hverandre, og prate sammen. Ta brodden av alt det som er ubehagelig å snakke om, fastslår Cecilia og Christian.

– Vær en god lagspiller til din partner, dere spiller tross alt på samme lag!

80 moduler | Faglig kunnskap | Helt gratis

Last ned appen i dag