VI-appen har åpnet opp for viktige temaer man ellers ikke snakker om.

VI-appen

VI-appen

Malene og Bjørn Håkon er et av tusenvis av norske par som bruker VI-appen og investerer noen minutter innimellom med fokus på forholdet. - Appen har hjulpet oss å sette ord på det vi ikke innså at vi trengte å snakke om forteller de to.

VI-appen er et gratis og effektivt hverdagsverktøy for par som ønsker å styrke forholdet sitt, utviklet av noen av Norges fremste samlivseksperter. Appen er utviklet med støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedepartementet. Tanken er å gi travle par korte og presise faglige råd, og hjelp til å snakke sammen om viktige ting.

Malene og Bjørn Håkon er et av tusenvis av par som etter lansering av VI-appen i februar 2020 har tatt den i bruk i hverdagen. Vi tok en prat med dem for å høre deres erfaringer.

Hvordan bruker dere VI-appen? 

Vi bruker VI-appen jevnlig i hverdagen. Lange bilturer er en fin anledning til å bruke VI-appen, da har vi tid til å snakke skikkelig rundt temaene bare oss to. I tillegg er det ingen avbrytelser. Appen er også god å ha når vi skal ha litt ”oss-tid”, fordi den kommer opp med samtaleforslag. For oss som er tidlig i forholdet har appen vært spesielt fint – den har hjulpet oss til å åpne opp for samtaler om meninger og sider ved hverandre som vi enda ikke kjenner til. Vi velger å bruke appen som et forebyggende hjelpemiddel i vårt forhold og vi er svært fornøyde.

Hvordan hjelper VI-appen dere i hverdagen?

Appen gir oss en mulighet til å fokusere på å utvikle forholdet, og ikke bare på hverdagen og alt som skjer rundt oss. Dette har, og vil garantert gi oss, mange gode samtaler om viktige temaer. Jo lenger i appen vi kommer, jo mer spesifikke og utfordrende blir spørsmålene, dette er både spennende og litt skummelt. Vi synes dette er givende for å bli kjent med ulike sider ved hverandre, og er veldig fornøyd med de fire kategoriene i appen.

Bilde fra Hattvika Lodge, Lofoten
Er felles interesser/opplevelser viktig for dere?

Som par er vi nok veldig like på mange områder, likevel har vi en del ulikheter, men vi liker å se positivt på at vi har ulike styrker og svakheter. Det sies at motsetninger tiltrekker hverandre, men vi har mye verdi i at vi har like interesser, som igjen gir oss opplevelser vi begge setter pris på, enten det er reiser, turer i naturen eller en kaffekopp. Felles opplevelser gir et grunnlag for å bli bedre kjent, både gjennom det som skjer der og da, men også gjennom samtalene i ettertid.

Vi setter også stor pris på opplevelser sammen med andre, både felles venner og andre par, og venner vi har blitt kjent med gjennom hverandre.

Ved at VI-appen velger teamene for oss, har det blitt enklere å snakke om utfordringer

Malene & Bjørn Håkon

Hvorfor er det viktig å jobbe med parforholdet?

I starten av et parforhold er man ofte forelsket og det meste kan virke lekende lett. Derfor kan det komme som et sjokk når den «store, altoppslukende forelskelsen» går over, og hverdagen kan by på uforutsette utfordringer. For å bevare den gode relasjonen er det derfor viktig å jobbe med parforholdet og lage seg gode rutiner allerede fra starten av. Gjennom å bruke VI-appen har vi allerede nå fått opparbeidet oss rutiner for hvordan vi kan jobbe med forholdet dersom det måtte være noe, i tillegg til at vi ser nytten av å pleie forholdet fra start.

24 moduler | Faglig kunnskap | Helt gratis

Last ned appen i dag