– VI-appen har åpnet opp for viktige temaer vi ellers ikke snakker om

VI-appen

VI-appen

Malene og Bjørn Håkon er et av tusenvis av norske par som bruker VI-appen. - Appen har hjulpet oss å sette fokus og ord på det vi ikke innså at vi trengte å snakke om.


Hvordan bruker dere VI-appen? 

– Vi bruker VI-appen jevnlig og prøver å finne tid til den i hverdagen. Lange bilturer eller søndagskvelden er en fin anledning til å bruke VI-appen. Da har vi tid til å snakke skikkelig rundt temaene og fokusere på bare oss to. Appen har hjulpet oss med å åpne opp for samtaler om ting vi ikke hadde tenkt på og om sider ved hverandre vi enda ikke hadde snakket om. Vi velger å bruke VI-appen som et forebyggende hjelpemiddel i vårt forhold. Det fungerer veldig bra, syns vi.

Hvordan hjelper VI-appen dere i hverdagen?

– Appen hjelper oss å fokusere på relasjonen vår, som er fint. Det er viktig, i en travel hverdag som ofte består av samtaler om alt som skjer rundt oss. Jo lenger vi har kommet i appen, jo mer spesifikke og utfordrende blir spørsmålene. Dette er både spennende og litt skummelt. Det er givende å bli kjent med ulike sider ved hverandre. Og det er definitivt en hjelp i det å lytte til hverandre. Bare det å fokusere skikkelig på hverandre innimellom, utgjør en stor forskjell.


Er felles interesser og opplevelser viktig for dere?

– Som par er vi nok veldig like på mange områder – og så er det områder hvor vi er ulike. Vi prøver å se positivt på at vi har ulike styrker og svakheter. Det sies at motsetninger tiltrekker hverandre, men vi opplever mye verdi i at vi har like interesser, som igjen gir oss opplevelser vi begge setter pris på, enten det er reiser, turer i naturen eller en kaffekopp og prat. Felles opplevelser gir et grunnlag for å bli bedre kjent, både gjennom det som skjer der og da, men også gjennom minnene og samtalene i etterkant.

Ved at VI-appen velger teamene for oss, har det blitt enklere å snakke om utfordringer.

Malene og Bjørn Håkon

Hvorfor er det viktig å jobbe med parforholdet?

– I starten av et parforhold er man forelsket og det meste kan virke lekende lett. Derfor kan det komme som et sjokk når den «store, altoppslukende forelskelsen» går over. Hverdagen begynner å by på utfordringer. For å bevare den gode relasjonen tenker vi det er viktig å jobbe med parforholdet – å lage seg gode rutiner allerede fra starten av. Gjennom å bruke VI-appen har vi opparbeidet noen rutiner for hvordan vi kan snakke om ting når det er behov for det, og vi øver oss på å fokusere regelmessig på forholdet vårt. Det er smart å investere i litt regelmessig pleie av parforholdet, tenker vi.

Takk Malene og Bjørn Håkon for at dere deler!

80 moduler | Faglig kunnskap | Helt gratis

Last ned appen i dag